top of page

Nötfoder

 

Till dig som inte har så många nötdjur så passar det utmärkt att köpa mindre volymer hos oss. Vi har även flera slags mineraler till såväl mjölk- som köttdjur.

 

Vill du köpa helpall så kontakta oss på telefon 063-22137 för att få ett erbjudande.

Edel Ungnöt 140

Färdigfoder till ungnöt med 14% proteininnehåll

Vi har Edels sortiment av nötfoder som passar alla olika stadier av djurets liv. Hör av dig till 063-22137 för mera info om priser och lagerstaus.

Jermin Diko 25 kg

Jermin Diko är ett smakligt mineralfoder anpassat till digivande köttmoderdjur. Jermin Diko har mycket fosfor och innehåller extra mycket selen och E-vitamin, en del av selenet är dessutom SELENJÄST. Selenjäst har en högre upptagningsförmåga än vanligt selen vilket gör det mer effektivt.

Teknomin Normal 25 kg

Teknomin Normal är ett "allround" mineralfoder till nöt. Teknomin Normal är godkänt till KRAV- och ekologisk produktion.

Teknomin Diko EKO/KRAV 25 kg

Teknomin Diko är ett EKO/KRAV-GODKÄNT mineralfoder med extra högt innehåll av selen och E-vitamin till nöt. Teknomin diko kan t.ex. vara ett bra alternativ till kött-moderdjur, alltså amkor / dikor av köttras i ekologisk produktion. 

Jermin Normal 25 kg

Jermin Normal är ett mineralfoder som passar är "allround" och fungerar i många sammanhang. Jermin Normal är ett mineralfoder till nöt som har hög smaklighet och som djuren äter med god aptit. 

Jermin Kött 25 kg

Jermin kött är ett mineralfoder som passar snabbväxande avvanda köttdjur. Jermin Kött ska utfodras torrt.

Letar du efter ett mineralfoder till moderdjur med kalv samt rekryteringsdjur så rekommenderas Jermin Diko.

Deltamin Slick Nöt 10 kg

TILLÅTEN I KRAV/EKO-PRODUKTION

Mineralbalja med salt och bl.a selen för att ge djuren tillgång till mineraler på betet.

Jermin Slikk Nöt 10 kg

Mineralfoder 10 kg

Smidig slickbalja som ger dina nötdjur extra vitaminer och mineraler ute på betet. Smart plastbalja som kan återanvändas senare till andra föremål.

Please reload

Foderbua i solberg har kraftfoder till nötdjur, kraftfoder till ungdjur och kraftfoder till kalvar. Kring storsjön i Jämtland är det traditionella jordbruksbygder och det finns många vackra och gamla gårdar på bl.a. Frösön, Rödön och i Marieby. Jordarna är kalkrika och ger mycket avkastning och markerna lämpar sig bra för vallskörd och därmed uppfödning av nötdjur, köttdjur eller till mjölkproduktion. Dikor har ofta specifika behov av mineraler och Foderbua i Solberg har mineralblandningar som är anpassade till dikor och mineraler till köttproduktion. Dikor behöver ofta extra selen. Jermin Diko är mineraler till dikor och innehåller även organiskt selen. Organiskt selen har högre upptagningsförmåga än icke organiskt selen. Foderbua i Solberg är också återförsäljare för Djur & Natur's sortiment av foder till nötdjur och mineraler till nötdjur, köttdjur och mjölkkor. Foderbua har kraftfoder till kalvar till bra pris. I Jämtland finns många uppfödningar av köttdjur, Charolais, Angus, Hereford, Simental och de behöver oftast extra vitaminer och mineraler utöver grovfodret, som t.ex magnesium, selen, vitamin E. Har du köttdjur, dikor eller amkor i Jämtland eller Härjedalen så kan Foderbua ett stort utbud av vitaminer och mineraler till nöt, ungdjur, köttdjur. Mineraler till mjölkkor, mineraler till köttdjur, mineraler till ungdjur, mineraler till dikor, mineraler till amkor, mineraler till köttraser finns hos Foderbua i Solberg som ligger 20 km från Östersund på Annersia.

bottom of page