top of page
B-vit 1l png.png

Trikem B-vit 1 liter

Flytande tillskott av B-vitamin

Professionellt sammansatt blandning av b-vitaminer

B-vit 1l png.png

AXEL OLSSON

Försäljning

Presentera ditt team! Klicka här för att lägga till bilder, text och länkar, eller anslut data från din samling.

B-vit 1l png.png

EMMA JONES

Produktchef

Presentera ditt team! Klicka här för att lägga till bilder, text och länkar, eller anslut data från din samling.

Magnesium Trikem Vimital

Naturligt magnesiumtillskott

VIMITAL Magnesium är ett rent magnesiumtillskott för häst, helt utan tillsatser. Formulerad med Magnesiumfosfat, Magnesiumoxid och Natrium för maximalt upptag. Skonsamt för tarmen och bästa smaklighet. Magnesium är en av kroppens viktigaste mineraler, en aktivator för ett flertal enzymer och är nödvändigt bl.a för nerv- och muskelfunktion samt hjärta och kärl. Magnesium kan inte lagras i kroppen och måste därför ingå i den dagliga foderstaten.

Magnesium är en av de mineraler som både människor och hästar ofta lider brist av. Vanligaste bristsymtomen hos hästar är nervositet, ”tittighet” och dåligt temperament. Vid magnesiumbrist kan kroppen inte hantera de ämnen som frigörs vid stress eller rädsla.
Anledningen till den ökande bristen på magnesium är, förutom utarmade jordar, att balansen i fodret mellan Kalcium och Magnesium ofta är fel. Ett för högt Kalciumintag blockerar upptaget av magnesium. Förhållandet mellan Kalcium och Magnesium ska vara 5:2.

Magnesiumbrist kan på sikt förorsaka en lång rad sjukdomstillstånd.

Gut Balance

Diarréliknande avföring eller rinningar som drabbar många hästar under vinterhalvåret, kan bl.a bero på att hösilage påverkar tarmkulturens pH-värde. Detta gynnar etableringen av toxiska bakterier, som stör tarmkulturen och kan orsaka tarminflammationer. Följden blir att nedbrytningen av föda försämras liksom näringsupptaget och immunförsvaret.

VIMITAL GutBalance är speciellt utvecklad för att balansera tarmkulturen hos hästar som reagerar med vattnig avföring på bl.a hösilage.

- Baserad på prebiotika och jästkultur som justerar pH-värdet i tarmen.
- Optimerar nedbrytningen och förbättrar därigenom näringsupptaget. 
- Kompletterad med mineraler och vitaminer som behövs för att kompensera förluster i samband med tarmstörningar.

MSM 500 g

viktigt essentiellt ämne vid cellbildning

MSM är en viktig del av cellbildningen i hela kroppen och ingår bland annat i uppbyggnaden av brosk, senor, bindväv, muskler, skelett och päls. Det är även en viktig byggsten i kroppens produktion av aminosyror, protein, enzymer och hormoner. Organiskt svavel är något som finns i varje cell i kroppen, med andra ord en av de viktigaste komponenterna för en väl fungerande kropp. 

B-Vitamin 1 liter

FINNS ÄVEN I 2,5 LITER

VIMITAL B-vitamin är ett av de få B-vitamintillskott som innehåller alla de för hästen 9 viktigaste och nödvändiga B-vitaminer.
I stort sett alla B-vitaminer fungerar som co-enzymer, vilket innebär att ett givet enzym blir aktivt först när det kopplas till rätt B-vitamin. Utan enzymer fungerar inte ämnesomsättningen.
B-vitamin finns i kraftfoder, stråfoder och bete. Normalt kan hästen dessutom bilda ett antal B-vitaminer själv - de flesta bildas i tarmen. Vid förändringar i träning, miljö, foder eller pälsfällning/pälssättning, sjukdom och diarre, kan obalans uppstå som allvarligt påverkar hästens allmäntillstånd.

Multivitamin 1 liter

FINNS ÄVEN I 2,5 LITER

VIMITAL Multi Pro Balance innehåller samtliga viktiga vitaminer och mikromineraler för hästens behov. Formulerad för att balansera brister som uppkommer utifrån modern hästhållning, träning och senaste forskning kring minskad naturlig tillgång. 

Med VIMITAL Pro Balance produkter kan du enkelt reglera tillskotten utifrån individuella förutsättningar. VIMITAL Multi Pro Balance fokuserar på rätt balans av mikromineraler och vitaminer så att du undviker brister eller överdosering av enskilda ämnen. 

FINNS ÄVEN I 2,5 LITER

E-vitamin är den viktigaste antioxidanten för blodsystemet och musklerna. Flytande E-vitamin är praktiskt att hantera och lätt för hästen att tillgodogöra sig.
Ett rent vitamintillskott som dock kräver tillgång på selen som behövs för att kroppen ska kunna metabolisera E-vitaminen.

Macro Pro Balance 6 kg Granulat

Rent mineraltillskott till häst

VIMITAL Macro Pro Balance - kompletterar grovfodrets brist på de stora mineralgrupperna. Ett rent mineraltillskott med viktiga ämnen som bl.a bor, kisel och magnesium. Mineraler som har stor betydelse för ledfunktion och skelettuppbyggnad.

VIMITAL Macro Pro Balance är framtagen utifrån omfattande grovfoderanalyser, tillämpningar med olika kraftfoder och senaste forskning kring mineralernas funktion hos hästar.

Tillskott av övriga nödvändiga mikromineraler (spårämnen) och vitaminer balanserar du med det flytande tillskottet VIMITAL Multi Pro Balance

Med VIMITAL Macro och Multi har vi gjort en tydlig skillnad mellan makromineraler respektive mikromineraler och vitaminer, så att du enklare kan komplettera foderstaten utifrån det verkliga behovet.

Macro Pro Balance 12 kg Pellets

Rent mineraltillskott till häst

VIMITAL Macro Pro Balance - kompletterar grovfodrets brist på de stora mineralgrupperna. Ett rent mineraltillskott även med viktiga ämnen som bl.a bor, kisel och magnesium. Mineraler som har stor betydelse för ledfunktion och skelettuppbyggnad.
Ett pelleterat, smakligt makromineraltillskott med tyngdpunkt på viktiga ämnen som bl.a kalcium, fosfor kisel och magnesium.Tillsats av Bor för att öka upptag av macromineraler.

VIMITAL Macro Pro Balance är framtagen utifrån omfattande grovfoderanalyser, tillämpningar med olika kraftfoder och senaste forskning kring mineralernas funktion hos hästar.

Tillskott av övriga nödvändiga mikromineraler (spårämnen) och vitaminer balanserar du med det flytande tillskottet VIMITAL Multi Pro Balance

Med VIMITAL Macro och Multi har vi gjort en tydlig skillnad mellan makromineraler resp. mikromineraler & vitaminer, så att du enklare kan komplettera foderstaten utifrån det verkliga behovet.

Please reload

bottom of page