top of page

RING 070-5588547 för info om lager och priser 

Grönfoder Havre/ärt

Foderbua i Solberg kan erbjuda konventionell grönfoderblandning havre-ärt och KRAV-godkänd ekologisk havre-ärt, korn-ärt och vi kan även erbjuda vicker, arvika-ärt, havre-ärt till sådd av grönfoder.

Grönfoder är ett bra alternativ till spannmål i regioner där spannmål rikserar att inte hinna mogna under sommaren. Enligt studier från SLU(se ref här) så binder ärtor ca 20% av kvävet i sitt rotsystem vilket gör ärtan lämplig till att binda kväve i backen till kommande år.

Grönfoderblandning Havre/ärt

Ärtor 50% havre 50%

Blandsäd / grönfoderblandning med havre och ärter för sådd av grönfoder. Havre Symphony som ger ett långt strå och mycket foder.

FINNS I SÄCK 30 KG OCH STORSÄCK 800 KG

Vi har även EKO-grönfoder havre/ärt

Vårråg Juuso

Strå-stark råg som passar bra till grönfoder

Juuso är ett finskt kulturspannmål som först utkom 1946. Kultursorter är ett begrepp som innefattar äldre skandinaviska spannmålssorter, vilka användes i stor utsträckning till 60-talet då de moderna sorterna gjorde sitt intåg.

 

Äldre sorter brukar typiskt ge mer halm och Juuso passar därför bra att användas till grönfoder. 

Grönfoderblandning Korn-havre

Korn och havre till skörd av grönfoder

Blandsäd / grönfoderblandning med 50% havre och 50% korn. Används som insädd.

Grönfoderblandning korn-ärt

Korn och ärter till skörd av grönfoder

Blandsäd / grönfoderblandning med 50% korn och 50% ärt för skörd av grönfoder.

Arvika-ärt

Ärta med stor stråmassa

Arvika ärt är en finsk typ som ger mycket massa och därmed mycket grönfoder.

Please reload

Hos Foderbua i Solberg kan du köpa billigt grönfoder och stråsäd, vi har även billigt spån , billigt kalvfoder, saltstenar och mineraler till nöt, för, häst. Ska du så havre-ärt havre ärt för skörd av grönfoder så är du välkommen att kontakta oss på 063-22137. För att handla utsäde eller grönfoder hos Foderbua i Solberg så kör E14 eller E45 till Brunflo där du tar av mot Marieby och kör 5 km. Alternativt kör du över Rödön och Frösön och vallsundsbron och därefter över Marieby. Granngården som ligger bredvid Foderbua sår varje år grönfoder havre ärt, tidigt sexradskorn Aukusti och Severi samt tidig havre Niklas.

bottom of page