Gurkmeja (Turmeric) 2 kg

NYHET! 

GURKMEJA TILL HÄST

KAN FÖRBESTÄLLAS NU. 

Gurkmeja är en välbeprövad krydda i matlagning men börjar mer och mer att upptäckas som hälsotillskott till människor men nu också till djur. Gurkmeja har använts mot hudirritationer men fungerar också som en antioxidant som kan styrka immunförsvaret. Man menar även att de kan ha antiinflatoriska egenskaper och kan ha possitiv inverka på bildandet av ledbrosk.

Stroppy Mare 1 liter

Hormonförändringar kan ofta orsaka beteendeförändringar hos hästen, vilket kan skapa hanteringsproblem under vissa perioder av året. Dodson & Horrell har utvecklat två individuella blandningar till ston och valacker som har hormonrelaterade problem. Örtblandningen ges som komplement till den dagliga utfodringen.

Får ej ges till dräktiga och digivande ston. Järnört kan ge livmodern sammandragningar. Johannesört innehåller ämnet hypercin, som kan öka solljuskänsligheten hos solkänsliga hästar exempelvis hästar med rosa mule.

Devils Claw (djävulsklorot) 1 liter

Devil’s Claw Root (Djävulsklorot) passar till hästar och ponnies med tendens till stela muskler och leder.

Devil´s Claw Root finns endast i Sydafrika. Med de smärtlindrande egenskaper denna ört har, rekommenderas Devil´s Claw Root (djävulsklorot) till hästar och ponnyer, som drabbats av muskel och ledproblem. Är bra för hästar med bland annat giktproblem. 

Får ej användas till dräktiga och digivande ston. Inom humanmedicin används djävulsklorot till att stimulera sammandragningar i livmodern. 

Rekommenderas inte till hästar i träning, som inte nått en ålder, där ålderstecken kan förekomma, eftersom djävulsklorot kan dölja en lätt hälta. 

Var uppmärksam på att blandningen innehåller Devils claw root (djävulsklorot) som är på FEIs dopinglista från och med 1 januari 2016.

Placid 1 liter

En örtblandning till nervösa hästar eller hästar med tendens till stress

Kombinationen av olika nyttiga örter gör denna mix ändamålsenlig till nervösa och stressade hästar och ponnies. Magnesium är inkluderat i mixen eftersom det är viktigt för nerv och muskelfunktionerna.

Rekommenderas ej till dräktiga och digivande ston. Järnört kan ge livmodern sammandragningar.

Breath Free 1 liter

En örtblandning som hjälper till att understödja hästens luftvägar

Förutom att se till att hästen står i en dammfri miljö, med strö och foder anpassat till hästar som lider av COPD (kroniska luftvägsproblem) kan ytterligare komplement vara behövligt. Breathe Free är en blandning av örter, som hjälper till att understödja luftvägarna. Blandningen innehåller även antioxidanter i form av Dodson & Horrells QLC antioxidantblandning. Det är vetenskapligt bevisat att antioxidanter kan hjälpa hästar med luftvägsproblem. 

Rekommenderas inte till dräktiga/digivande ston eller ston, som ska betäckas, eftersom Breathe Free innehåller rödklöver. Det finns östrogen liknande ämnen i rödklöver som kan påverka hormonbalansen.

Rosehips (Nypon) är ett rent fodermedel rikt på c-vitaminer.

Nypon har ett högt innehåll av lättsmälta A-, B-, K-, och särskilt C-vitaminer (askorbinsyra) som är känt för sina positiva egenskaper. C-vitaminer är en stark antioxidant som understödjer immunförsvaret. Hästar i träning eller hästar med nedsatt immunförsvar kan ha en större produktion av skadliga fria radikaler, och har därmed ett större behov av antioxidanter.

Nettle (nässla) 500g

Nettle (Brännässla) understödjer en blank och skinande päls

Nettle (Brännässla) understödjer en blank och skinande päls. Brännässla har ett högt innehåll av vitaminer och mineraler bland annat Kalium, som kan ha en utrensande och vattendrivande effekt. OBS! En del hästar kan få en allergisk reaktion, om de äter brännässla, vilket visar sig genom bulor och knoppar i huden. Om detta sker, ska brännässlan tas bort från hästens foder. Rekommenderas inte till dräktiga/digivande ston.

Garlic powder (vitlökspulver) 1,5 kg

Understödjer många av kroppens funktioner bland annat luftvägar, matsmältningssystem och immunförsvar.

Kan fås som granulat eller pulver. 

Rekommenderas inte till dräktiga och lakterande ston. Vitlök utskiljs i stoets mjölk, och ändrar mjölkens smak!

Kan också fås i 3 kg

Please reload

Billigt foder till häst i Östersund, Brunflo, Marieby,  Frösön, Bräcke, Pilgrimstad, Fåker, Oviken, Myrviken, Svenstavik, Åsarna, Rätan, Sveg Ås, Hammarstrand, Hammerdal, Srtrömsund Åre. Dodson & Horrell är en engelsk tillverkare av örter till hästarna. Örterna är en naturlig produkt som kan hjälpa hästen att stödja viktiga kroppsfunktioner. Hos Foderbua i Solberg så hittar du örter till häst från Dodson & Horrell till bra pris. Har din häst problem med hormoner, häst med klåda, häst med irriterad hals eller andra problem så kan örter från Dodson & Horrel vara ett bra tillskott. Foderbua har Nässla till häst, nypon till häst, vitlök till häst, örtblandningar mot hormonproblem hos häst eller klåda hos häst. Är du på östersundstravet i Östersund, Vålbackens Hästcenter, så är det smidigt och enkelt att köpa örter från Dodson & Horrell hos Foderbua i Solberg. 

  • Facebook Clean

Foderbua i Solberg AB

 

Solberg 153, 834 98 Brunflo

 

Telefon: 063-20208

 

Mobil: 070-55 88 547

 

Öppet: måndag till fredag 9:00-18:00, lördag 9:00-14:00