top of page

Hippo Selection Standard 5 kg

FINNS ÄVEN SOM 15 KG

Ett mycket smakligt mineralfoder som passar de flesta hästar. Även den friska och välmående hästen kan behöva ett komplement av viktiga mineraler, spårämnen och vitaminer. HippoSelection Standard har en mineral- och vitaminnivå som är anpassad för hästar från underhåll till medelhårt arbete. Ett väl sammansatt mineralfoder som HippoSelection Standard motverkar mineralbrist och stärker hästens immunförsvar samt balanserar totalfoderstatens kalcium- fosfor kvot och magnesium nivå.

Hippo Selection Strength 5 kg

FINNS ÄVEN I 15 KG

Extra smakligt mineralfoder sammansatt för att passa växande unghästar samt högdräktiga och lakterande ston. Koncentrationen av mikromineraler och vitaminer är hög.
HippoSelection Strength innehåller organiskt selen och naturligt E-vitamin. Båda verkar som antioxidanter och har en positiv effekt på immunförsvaret vilket är särskilt viktigt under den påfrestande tiden vid fölning eller under unghästars tillväxtperiod. Organiskt selen och naturligt E-vitamin tas upp och utnyttjas bättre och går i hög utsträckning över till mjölken så att det blir tillgängligt för det nyfödda fölet. Fölets immunförsvar och selenstatus förbättras vilket ger piggare och livskraftigare föl. Förutom vitamin A, D och E är också flertalet B-vitaminer, däribland biotin, tillsatta för att gynna t.ex. kvaliteten på päls 

Hippo Selection Success 5 kg

FINNS ÄVEN I 15 KG

Ett mycket smakligt mineralfoder med ett högt innehåll av mineraler, spårämnen och vitaminer.HippoSelection Success innehåller mineraler i organisk form eftersom de tas upp och utnyttjas bättre av hästen. Produkten är framförallt anpassad för aktiva och högpresterande hästar och till hästar som i stor utsträckning äter hemmaproducerat foder och råvaror eftersom dessa kategorier av hästar ofta behöver ett extra stort tillskott av vitaminer och spårämnen. Nivån av E-vitamin är också den extra hög och delvis i naturlig form. HippoSelection Success innehåller även organiskt selen. E-vitamin och selen verkar som antioxidanter och påverkar hästens immunförsvar positivt. Ett stärkt immunförsvar är gynnsamt för aktiva hästar i hård träning eller i stressiga och påfrestande miljöer. Förutom vitamin A, D och E är också flertalet B-vitaminer, däribland biotin, tillsatta för att gynna t.ex. kvaliteten på päls och hovar.

Hippo Selection Yea-Sacc

Jästprodukt för bättre tarmfunktion och foderutnyttjande

Jästprodukt för bättre tarmfunktion och foderutnyttjande. Yea-Sacc är en levande jäststam som gynnar tarmfloran och djurens prestation. En mängd studier visar att Yea-Sacc ökar smältbarheten och därmed foderutnyttjandet. Det gör produkten lämplig för hästar som har svårt att hålla vikten samt äldre hästar med försämrat foderutnyttjande. Produkten rekommenderas också till hästar med benägenhet för kolik och andra tarmproblem samt vid stress som exempelvis transport och vid byte av grovfoderparti. Fodra ca 50 – 100 gram om dagen.

  • Levande jäststam

  • Ökar smältbarheten

  • Bra för hästar som har svårt att hålla vikten

  • Bra för äldre hästar med försämrat foderutnyttjande

Multivitamin 1 liter Hippo Selection

Tilskott till häst för ökad rörlighet

Allsidigt vitamintillskott i flytande form. HippoSelection MultiVitamin är ett komplett multivitamintillskott. Produkten är idealisk under intensiva tränings- och tävlingsperioder, vid transport, foderbyte och vid svag brunst. Använd regelbundet också om den hygieniska foderkvaliteten är nedsatt eller om grovfodret innehåller låga vitaminnivåer. Fodra ca 10 ml om dagen.

  • Komplett multivitamintillskott

  • Idealisk under intensiva tränings- och tävlingsperioder

  • Rekommenderas vid transport, foderbyte och vid svag brunst 

Please reload

Foderua i Solberg ligger 5 km från Brunflo och 20 km från Östersund. Foderbua i Solberg är återförsäljare för Djur och Natur sortiment av Hippo hästfoder och Hippo Selections utbud av vitaminer mineraler och tillskott till häst. Höst i Jämtland och Härjedalen är en vacker period med härliga höstfärger och frost på nätterna. På hösten kan hästar behöva extra stöd vid t.ex pälsskifte och då kan det hjälpa med extra tillskott av b-vitamin. Hästar som tränar hårt för start på Östersundstravet eller Bergsåkers travbana kan ha stor nytta av t.ex Hippo Selection Success eller Hippo Selection Strength. Det är tillskott med extra tillskott av organiskt selen och e-vitamin. Organiskt selen och e-vitamin stödjer immunförsvaret och hjälper vid uppbyggnad och underhåll av muskler. Foderbua i Solberg är återförsäljare för Djur och Natur, Svenska Foder. Som återförsäljare för Djur och Natur i Jämtland så har vi ett stort sortiment av produkter till djur, jordbruk, hästhållning, höns, hobbydjur, hästhållning, trav, ridning 

bottom of page