top of page

RING 070-5588547 för mer info

Optivall Norrsken

Betesblandning för norrland

Optivall Norrsken är en härdig och högavkastande betesblandning för Norrland. Blandningen av Timotej, Ängsvingel, Ängsgröe och Vitklöver ger en varierad (både grund och djup) rotbildning som blir mycket tramptålig.

INNEHÅLL

40% timotej (Rhonia, Grindstad)

40% ängsvingel (Valtteri, Preval, Norild)

10% Vitklöver (Silvester, Jura)

10% Ängsgröe

Foderbua Vitklöver

Vallblandning med vitklöver

Foderbua Vitklöver är en konventionell vallblandning med extra hög andel vitklöver. Vitklövern är mer torkvänlig än rödklöver och funkar därmed bra till att göra torrhö. Basen i blandningen är timotej Grindstad, en mycket vinterhärdig och intensiv grässort som passar Jämtland mycket bra. Ängsvingel är ett spädare gräs med hög smaklighet och bra tork-egenskaper.

INNEHÅLL

70% Timotej Grindstad

20% Ängsvingel Preval

10% Vitklöver Jura

Optivall 24-7

Norrlandsanpassad blandning med bra tillväxt

Optviall 24-7 är en stabil och härdig blandning som är anpassad efter långa dagar med många soltimmar där gräset växer i stort sett dygnet runt. Passar till 2-kördesystem.

Innehåll

72% timotej (Rhonia, Lidar)

15% rödklöver (Yngve Ilte, Bjursele)

13% ängsvingel (Norlid)

Optivall Topp

Intensiv blandning för 3 skördar

Optivall Topp är en intensiv vall-blandning som ger hög avkastning och som passar till att skörda ca 3 gånger per sommar. Rörsvingelhybriden hykor ger hög tillväxt och tillsammans med timotejen så bidrar de till en härdig och långlivad vall.

Innehåll

60% Timotej (Grindstad, Rhonia)

20% Rörsvingelhybrid (Hykor)

15% Rödklöver (Ilte, Yngve, Bjursele)

5% Vitklöver (Bombus, Silvester, Jura)

Optivall Kaliber

Passar till att göra torrhö

Optivall Kaliber är en mycket bra blandning till dig som ska göra häst-hö / hösilage. Blandningen av timotej och ängsvingel ger bra torkegenskaper för torrhö.

Innehåll:

60% timotej (rhonia, lidar)

40% ängsvingel (preval, norlid)

Optivall Hållfast 20 kg

Prisvärd vallblandning med klöver, timotej och ängsvingel.

Optivall Hållfast är en mycket prisvärd vallfrö-blandning anpassad för norrland som passar för dig som ska göra ensilage. Om du letar efter höfrö till ensilage så är Hällfast ett bra alternativ. Ring oss på 063-22137 för pris och tillgänglighet.

INNEHÅLL

60% timotej (Rohnia, Grindstad,Lidar)

30% ängsvingel (preval, norlid)

8% Rödklöver (IIte, yngve, bjursele)

2% vitklöver (Bombus, sylvester, Jura)

Optivall Stadig

Prisvärd blandning med klöver

Optivall Stadig är en bra vallfrö-blandning för dig i Jämtland som vill ha klöver i din vall. Passar för mindre intensiv produktion med 1-2 skördar per år.

INNEHÅLL

90% timotej (Rohnia,Lidar Vega)

10% Rödklöver (IIte, yngve, bjursele)

Please reload

Timotej Grindstad är ett gräs som är väl anpassat för att så i Jämtland. Timotej Grindstad passar mycket bra till klimatet kring Östersund, Storsjön, Oviken, Offerdal. Vitklöver är en baljväxt med ett grunt rotsystem vilket bl.a bidrar till en ökad tramptålighet i backen. Vitklövern är krypande och slår rot på flera ställen och med många tillväxtpunkter så blir den mindre känslig för trampskador. Vintklöver är mer vinterhärdig än rödklöver och passar utmärkt även i Jämtland. Vitklöver Jura är en vitklöver med medelstora blad. Vitklöver binder kväve från luften i backen, vilket innebär en naturlig gödsling av åkern. Letar du efter höfrö i Jämtland så har Foderbua ett stort sortiment av både konventionella och ekologiska blandningar som passar till att producera foder till nöt, häst och får i Jämtland och Härjedalen. 

bottom of page