BUILD UP MIX

För att ge hästen bra och kvalitativa proteiner, tillräckligt med vitaminer & mineraler samt kalorier som understödjer viktuppgång och ökad muskelmassa, så rekommenderar vi Build Up mix. Det är ett fullfoder som täcker den tränande hästens behov utan att ge den allt för mycket socker och stärkelse, samtidigt som den är välsmakande och ger en bra aptit

Brogaarden Icelandic Power 15kg

Musli till lättfödda hästar

Icelandic Power:

Sommarpris 199 kr st

*Kampanj gäller t.o.m 31 augusti 2020

Brogaarden Icelandic Power är en mycket smaklig müsli till islandshästar eller andra lättfödda hästraser. Icelandic Power är koncentrerat med protein och vitaminer/mineraler, vilket innebär att hästen uppfyller sina behov vid en låg daglig fodergiva.

Suregrow

20 kg. Koncentrat laddad med protein och vitaminer/mineraler till avelsston och unghästar

Ett högkoncentrerat kompletteringsfoder som har utvecklats vetenskapligt till hästar med fokus på optimal tillväxt och utveckling. Suregrow har ett högt innehåll av vitaminer och mineraler, medan energiinnehållet är lågt. Det kan användas till föl, unghästar samt avelsston. Suregrow har ett moderat proteininnehåll, men däremot ett högt innehåll av essentiella aminosyror. Denna sammansättning säkerställer god reproduktion samt optimal tillväxt och utveckling hos foster, föl och unghästar.re

Fibre Beet, 20 kg

Lättsmälta fibrer med tillsatt lucern-strå

Ett lättsmält foder med ett högt innehåll av lättsmälta fibrer, lämpligt för alla typer av hästar och ponnyer. Fibre-Beet består av mikroniserade (värmebehandlade) fibrer från sockerproduktion (där man tagit bort sockret), lusern och havrekli. Kombinationen av mikroniserade betfibrer och lusern ger ett högre innehåll av lättsmälta fibrer jämfört med bara betfibrer.

Sixteen Plus Mix

20 kg. Aptitlig müsli anpassad till äldre hästars behov

Efter hand som hästen blir äldre, typiskt omkring 20 års ålder, försämras foderutnyttjandet. Många äldre hästar går ner i vikt och kan ha svårt att gå upp i vikt när de har blivit för magra. Det beror bl.a. på åldersrelaterade förändringar i själva mag och tarmkanalen. Sixteen Plus Mix är vetenskapligt sammansatt för att klara den äldre hästens ändrade behov, och tar hänsyn till hästens reducerade förmåga att smälta vissa foderkomponenter.

STAYPOWER MÜSLI

20 kg. Kvalitets-müsli till högpresterande hästar

Beställningsvara

Staypower Müsli är en lättsmält, fiberhaltig müsli till tävlingshästar och ponnyer. Fodret tillför energi från lättsmälta fibrer, olja och värmbehandlat spannmål. Stressade eller “heta” hästar kan med fördel utfodras med Staypower Müsli eftersom produkten inte innehåller havrestärkelse och det totala stärkelsesinnehållet är lågt/måttligt. Kan med fördel blandas med Build up Mix för att tillföra extra energi.

ERS Pellets, 15 kg

Hög-energifoder med mycket låg stärkelse och lite socker.

Beställningsvara

 

ERS Pellets är speciellt utvecklat för att förebygga korsförlamning. Fodret är inte baserat på spannmål och har därför ett mycket lågt innehåll av stärkelse (ca 7 %). Energin härrör nästan uteslutande från lättsmälta fibrer och olja. Energiinnehållet i fodret är så högt, att hästar i hårt arbete kan hålla lagom hull och samtidig prestera optimalt.

Nyhet: Pasture Mix

20 kg. Aptitligt müslifoder till hästar i lätt arbete

Beställningsvara

Pasture Mix är en fiberrik müsliblandning med ett lågt energiinnehåll (kalori) och proteininnehåll. Pasture Mix är baserat på lättsmälta fibrer och värmbehandlat spannmål, men innehåller inte havrestärkelse. Det är lämpligt till lättfödda hästar och hästar med tendens till stress.

Competition Concentrate

20 kg. Koncentrerat müslifoder till högpresterande hästar

Beställningsvara

Competition Concentrate är ett koncentrerat kompletteringsfoder med ett högt innehåll av essentiella aminosyror, vitaminer och mineraler. Produkten är mycket energirik och tillför energi från lättsmälta fibrer och värmebehandlat spannmål. Ett mycket prisvärt och ekonomiskt krafftfoder för dig som vill spara pengar men inte gå ned i kvalitet.

20 kg. Fiberrik müsli till hästar i lätt arbete

Beställningsvara

High Fibre Mix är en aptitlig och fiberrik müsliblandning till hästar med låg aktivitetsnivå eller lättfödda hästar. Låg daglig giva gör att det blir ekonomiskt och att du kan fodra din häst länge på en säck samtidigt som hästen får något smaskigt i krubban.

Please reload

Dodson & Horrell hästfoder i Jämtland och Östersund hittar du hos Foderbua i Solberg. Vi har Östersunds bästa pris på Build Up Mix och Staypower Müsli, musli till häst med kvalitets-protein och låg andel stärkelse. Letar du musli till häst i Jämtland, Härjedalen, Östersund, Myrviken, Hammerdal, Hammarstrand, Frösön, Oviken, Svenstavik, Sveg så hittar du billig musli till häst hos Foderbua i Solberg.