Höns- och fjäderfäfoder

 

Att ha höns är ett växande intresse som passar såväl dem som vill ha en liten hobby till dem som vill gøra en affärsverksamhet. Vi erbjuder Edels Fjäderfä-foder som är et komplett sortiment till både höns och kyckling

 

 

 

Värp Opti 15 kg

147 kr st inkl moms

KAMPANJ VÄRP OPTI

1-4 ST 138 KR/ST

5-9 ST 133 KR/ST

10+     128 KR/ST

T.O.M LÖRDAG 13 JUNI 2020

Värp Opti är ett fullfoder till värphöns med bra och välanpassat näringsinnehåll för att producera ägg av bra kvalitet. Innehåller många aminosyror för att främja en fin fjäderdräkt hos hönsen och hög kvalitet på äggen.

Värp Opti köper du billigt hos Foderbua i Solberg

Hönsmüsli 15 kg

KAMPANJ HÖNSMUSLI

1-4 ST 188 KR/ST

5-9 ST 178 KR/ST

10+ 168 KR/ST

T.O.M LÖRDAG 13 JUNI 2020

Hönsmusli är ett läckert fullfoder till värpande höns som består av en blandning med pellets, ärtor och spannmål. Innehållet är glaserat i melass vilket simulerar aptiten och ät-lusten hos hönsen vilket kan leda till ökad äggproduktion. Hönsmusli har tillsatta mineraler, vitaminer och kalcium, men det rekommenderas att ge extra snäckskal för att hålla kalciumnivån på topp.

Spannmål till höns

Vi har ett stort utbud av spannmål till höns

Helt eller krossat spannmål är en nyttig och energirik del av utfodringen till höns. Hos Foderbua hittar du ett stort sortiment med bl.a:

 • Majs (hel & krossad)

 • Majs, microniserad (corn flakes)

 • Korn (hel & krossad)

 • Havre (hel & krossad)

 • Vete (hel)

 • Ärtor (hela)

Helfoder till höns

Här kan du läsa mer om våra fullfoder till värpande höns

Klicka här  för att läsa mer om vårt stora sortiment av kompletta hönsfoder

Kycklingfoder

Foder till kycklingar och växande fåglar

Klicka här  för att läsa mer om vårt sortiment av foder till kycklingar

Kalkonfoder

Kalkonfofoder till kycklingar och växande kalkoner

Klicka här  för att läsa mer om vårt sortiment av kalkonfoder

Hönsmüsli

Musli till höns

Klicka här  för att läsa mer om vårt sortiment av musli till höns

Koncentrat till värphöns

Värp-koncentrat till värpande höns

​Klicka här  för att läsa mer om vårt sortiment av koncentrat till höns

Hobby First Grani Mix Pellets 20kg

Komplett Müsli till värpande höns eller andra fåglar

Hobby First Grani Mix Pellets är en blandning med spannmål och pellets-koncentrat som gör ett bra fullfoder t.ex till värpande höns.

Aveve Kyckling Mix 4 kg

Startfoder till kycklingar

Just nu 89 kr st

Aveve kycklingmix är ett komplett startfoder till dina kycklingar. Fungerar i hela växtperioden 0-18 veckor till att de börjar lägga ägg. Innehåller AveMix® Essence som underlättar och förbättrar matsmältningen så att fodret får en högre smältbarhet.

Pick Block, Vitamin & mineral-tillskott till höns

192 kr

NYHET!

Vi är glada över att kunna erbjuda Pick Block, ett naturligt tillskott till höns med många fördelar:

 • Hjälper med att få höns att sluta picka på varandra.

 • Stimulerar hönsens naturliga beteenden

 • Hälsosamt tillskott av vitaminer & mineraler

 • Trimmar näbbarna på ett naturligt vis

Värpmax 25 kg

218 kr/st

Helfoder till värphöns. Ge ca. 100-120 g per höna/dag. Bör kompletteras med snäckskal i slutet av värpperioden.

Edel Värpmax är ett mycket bra värpfoder som finns både i pellets och i pelletskross, beroende på vad man tycker passar bäst till sina höns. Värpmax är en av Foderbuas mest populära produkter och kunderna uppskattar både den höga kvaliteten och det låga priset.

Edel Värpfoder PKR

226 kr st

Koncentrerat värpfoder som utfodras med 50% spannmål.

Värp EKO 15 kg

Värp EKO trygg är ett ekologiskt fullfoder godkänt till KRAV-produktion av ägg. Ger hönan ett näringsrikt innehåll som stödjer äggproduktionen och ett hälsosamt djur.

Fågel Start 15 kg

Beställningsvara

Fågel start är ett bra startfoder för de flesta små kycklingarna som ger bra näring till att växa och bilda en fin fjäderdräkt. Har du kycklingar i Östersund och Jämtland / Härjedalen så är Fågel Start ett bra alternativ. 

Värp Kombi 15 kg

Just nu 169 kr st

​​

Värp Kombi är ett koncentrat till värpande höns som ska blandas med ca 50% spannmål samt snäckskal. Värp Kombi ger dina höns den näring den behöver för att lägga fina ägg och hålla bra hälsa.

Edel Värp-koncentrat 25 kg

Värpkoncentrat ges hela värperioden och blandas med ca 70% spannmål. Ge även fri tillgång på snäckskal. Ett mycket ekonomiskt alternativ till dina värphöns.

Harmoni Värpa, 20 kg

Harmoni Värpa är ett ekologiskt fullfoder till värpande höns Ge fri tillgång på snäckskal.

Kycklingstart 25 kg

218 kr st

Edel Kyckling Start förser kycklingen med all den näring de behöver från kläckning och fram till ca 6 veckors ålder.

Edel Allfoder 20 kg

208 kr st

Edel Allfoder Fågel P (3 mm pellets) är avsett att utfodras till alla typer av fjäderfä som rashöns/värphöns, kalkoner, änder, ankor, gäss, duvor, påfågel samt fasaner mm. Edel Allfoder kan även användas som del av foder till duvor/brevduvor tillsammans med majs, ärtor, vete och korn mm.

Numer tillverkas Edel Allfoder Fågel P med extra vitaminer så det ska passa för avelsfåglar. Till värpande fågel skall fodret kompletteras med fri tillgång på snäckskal. 

Please reload

Foderbua i Solberg ligger 5 km från Brunflo mot Marieby, ca 20 km från Östersund. Vi är ett billigt och praktiskt alternativ för dig som vill handla billigt hönsfoder. Vår hönsmat är prisvärd och vi har även mat till de flesta slags fåglar och fjäderfä. Kommer du från Bräcke, Svenstavik, Föllinge, Hammerdal, Hammarstrand, Stugun, Åre, Strömsund så är det lättsamt att komma förbi hos oss. Letar du billigt foder i Härjedalen, Sveg, Hede, Vemdalen, Rätan så är det värt att svänga förbi på Foderbua i Solberg om du endå är i Östersund. Vi har även pick block till höns. Pick block är ett naturligt tillskott till alla fåglar. Pick block främjar höns naturliga beteenden och det ger dem en naturlig sysselsättning. Höns och kycklingar hackar på pick block och får på så vis i sig nyttiga vitaminer och mineraler. Pick blok är även väldigt bra för höns och kycklingars näbbar, eftersom pick block trimmar näbbarna på ett naturligt sätt. Granngården använder hönsfoder till värp höns och har mycket höns och köper billigt hönsfoder från Foderbua i Solberg, 20 km från Östersund mellan Marieby och Brunflo. Hönsfoder Lantmännen Värp Guld, Kalkonfoder Lantmännen Start, hönsfoder bas, lantmännen sund eko värp, lantmännen värpex är hönsfoder som Foderbua kan erbjuda.

 • Facebook Clean

Foderbua i Solberg AB

 

Solberg 153, 834 98 Brunflo

 

Telefon: 063-22137

 

Mobil: 070-55 88 547

 

Öppet: måndag till fredag 9:00-18:00, lördag 9:00-14:00