top of page

Krafft Milk 5 kg

Krafft Milk är en mjölkersättning till föl som förlorat sin mamma eller som behöver ett extra tillskott när stoet inte producerar tillräckligt med mjölk

  • Allmänna råd från Krafft

  • Dricker fölet för snabbt, kan det få ner mjölk i lungorna.

  • Under de första dagarna ska fölet vistas i ett varmt, dragfritt och rent stall. Senare kan temperaturen sänkas. Använd gärna värmelampa för att hålla fölet varmt.

  • Kontrollera att fölet inte får navelinfektion. Doppa vid behov naveln i utspädd Jodopax-lösning.

  • Fölet ska ges hö av bästa kvalitet samt dammfritt strömaterial. Byt hö regelbundet och se till att det alltid finns friskt vatten i en hink som placeras så att fölet kan dricka med naturlig huvudställning (ej för högt).

  • Ett idealiskt hö till unga föl innehåller minst 70 gram smältbart protein per kg foder. Din KRAFFT-rådgivare hjälper dig med ett förslag till foderstat. Om höet inte är idealiskt, kan man behöva extra tillskott av t ex KRAFFT Foal.

  • Ge fölet tillgång till kraftfoder – t ex KRAFFT Foal – så fort som möjligt. Börja med små kvantiteter som hälls i hinken sedan mjölken utfodrats. Ta bort gammalt kraftfoder innan varje ny utfodring. När fölet lärt sig att äta kraftfoder, kan det utfodras i krubba. Denna bör inte placeras för högt. Fri tillgång på rent vatten är också viktigt.

  • Den sociala kontakten med andra hästar är mycket viktig och får inte glömmas bort. Försök att i ett tidigt skede hitta en lekkamrat till fölet – t ex en unghäst eller ponny. Hantera inte fölungen mer än nödvändigt. Den är redan i hög grad präglad och beroende av människan, och bör i stället ges möjlighet att identifiera sig med andra hästar.

Foderbua i Solberg ligger vid Storsjön praktiskt och nära till Brunflo och Östersund. Vi har Krafft Milk Modermjälksersättning till föl. Mjölkpulver kan behövas till hästar som förlorat deras mamma eller som behöver extra mjölk när stoet inte producerar nog. Många stuteriier och uppfödare använder Krafft Milk mjölkersättning. Har du ett föl i Jämtland eller Härjedalen som behöver mjölkpulver så ring Foderbua på 063-22137. Är du i Åre, Strömsund, Bräcke, Svenstavik, Offerdal, Hammarstrand, Hammerdal, Sveg, Hede, Myrviken, Oviken eller en annan plats i jämtland eller Härjedalen så är Foderbua ett billigt och smidigt alternativ för dig att handla Krafft Milk mjölkersättning. Om du handlar Krafft Milk så finns det även Krafft Foal som är ett kraftfoder speciellt utvecklat till föl.

bottom of page