NYHET: 

ERS PELLETS

ERS PELLETS är ett fullfoder för prestationshästar som är känsliga för socker och stärkelse men som har behov av mycket energi.

ERS Pellets är speciellt utvecklat för att förebygga korsförlamning. Fodret är inte baserat på spannmål och har därför ett mycket lågt innehåll av stärkelse (ca 7 %). Energin härrör nästan uteslutande från lättsmälta fibrer och olja. Energiinnehållet i fodret är så högt, att hästar i hårt arbete kan hålla lagom hull och samtidig prestera optimalt. Fodret har dessutom ett förhöjt innehåll av elektrolyter och förhöjt innehåll av lätt absorberbart kalk i form av kalciumglukonat. Detta hjälper till att förbättra muskel-funtionen.

 

Alla dessa förhållanden gör ERS Pellets lämpliga till hästar som tenderar att få korsförlamning och andra muskelproblem, nervösa och stressade hästar, unghästar som har påbörjat träning och hästar som ska i träning efter en längre paus. Korsförlamning hos hästar har många orsaker och blir efter de senaste forskningsresultaten uppdelade i en sporadisk form och en kronisk form. Den sporadiska formen av korsförlamning drabbar alla raser och kön och orsakas ofta av för högt stärkelsesinnehåll i fodret, brist på elektrolyter, överansträngning eller otillräcklig uppvärmning. Den kroniska formen har ofta ett återvändande förlopp och orsakas av ärftliga och medfödda muskelproblem.

 

Förebyggande av alla former av korsförlamning består i att reducera stärkelsesinnehållet i fodret och öka mängden lättsmälta fibrer och olja. ERS Pellets kan, på grund av det låga innehållet av stärkelse, med fördel användas till underviktiga hästar med benägenhet för fång eller magsår. Dessutom innehåller foderblandningen QLC-antioxidanter (Quality Life Care), som är en unik blandning av naturliga antioxidanter, extraherade från växter. De är speciellt tilltänkta att arbeta i synergi med befintliga antioxidanter (mineraler och vitaminer) som finns i alla foderblandningar från Dodson & Horrell och är bl.a. med till att underhålla immunförsvaret.

  • Facebook Clean

Foderbua i Solberg AB

 

Solberg 153, 834 98 Brunflo

 

Telefon: 063-22137

 

Mobil: 070-55 88 547

 

Öppet: måndag till fredag 9:00-18:00, lördag 9:00-14:00